Studiekosten financieren

Financieren van studiekosten
Voor het financieren van studiekosten wordt u allereerst aangeraden een lening bij IB-Groep af tesluiten alvorens u ergens anders een studentenlening afsluit. IB-Groep is een instantie van de overheid en leent tegen het aantrekkelijkste rentetarief (2,6% over 2009).

Studentenlening afsluiten
Mocht je buiten IB Groep nog een lening willen afsluiten ga dan altijd voor een studentenrekening. Studenten krijgen de aantrekkelijkste rentetarieven omdat banken er vrijwel zeker van zijn dat de lening terug betaalt wordt, immers de student is jong en vindt waarschijnlijk wel een baan.

Financieren door te sparen
De overheid raad ouders aan om minstens een jaar voordat uw kind gaat studeren alvast elke maand geld appart te zetten voor een studie. Als u dit op een spaarrekening zet ontvangt u een aantrekkelijke rente tot soms wel 4,5%. Zie het als een investering. Uw kind zal zijn levenlang profeit genieten van een goede studie.

Hoeveel geld moet ik dan opzij zetten voor de studie?
Afhankelijk van de studie en studierichting kunt u berekenen hoeveel geld u tekort komt als u de studiefinanciering die uw kind maandelijks ontvangt meerekent. Meestal gaat het om ongeveer 1000 euro. Zet dus 85 euro per maand als u wilt dat uw kind helemaal niets hoeft te lenen. Echter neemt meer dan 80% van de studenten een lening. Hoe minder u leent hoe goedkoper het is.